Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » NUTELLALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE

NUTELLALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Written By Swt Bilişim on 19 Kasım 2013 Salı | 12:51

Bu lezzetli kurabiyeleri sevgili arkadaşım Ufuk'ta yemiştim ve bayılmıştım.Gerçekten herkes tarafından beğenilen çok lezzetli bir kurabiye.Kurabiyenin özelliği, hazırladıktan sonra üstünü kapatmadan saklanması.Böylelikle tazeliğini yitirmeden günlerce tazeliğini koruyabilirsiniz.Aksi halde yumuşuyor.Ayrıca aşağıdaki ölçülerle çok fazla kurabiye çıkıyor.Bayağı bereketli bir tarif.Deneyin,memnun kalacaksınız.Tarif için Ufuk'a buradan teşekkürlerimi yolluyorum.




Malzemeler:

Kurabiye hamuru için:
*250 gram oda sıcaklığında tereyağı
*3 adet yumurta sarısı
*5 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*500 gram buğday nişastası

Çikolata sosu için:
*Yaklaşık 400 gram kadar nutella
*3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
*2 adet yumurtanın beyazı

Üst kaplaması için:
*Mısır gevreği

Yapılışı:

1)Bütün hamur malzemelerini karıştırıp azar azar nişasta ekliyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
2)Hamurdan yeşil erik tanesi kadar parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz.
3)150 derecede önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstleri hafifçe çatlamaya başlayana kadar ,fazla pembeleşmeden pişiriyoruz.Pişen kurabiyeleri fırından alıp iyice soğutuyoruz.
4)Bu arada nutellayı benmari usulü eritiyoruz ve içine sıvıyağı ekliyoruz.Eridikten sonra ılınmasını bekleyip içine yumurta beyazlarını katarak mikserle hızlıca çırpıyoruz.Krema koyu bir boza kıvamında olacak.
5)Mısır gevreklerini de çok fazla ufalamadan parçalıyoruz ve yayvanca bir kaba alıyoruz.
6)İyice soğuyan kurabiyeleri önce erimiş nutellalı krema ardından da mısır gevreğine buluyoruz.

                                                                       Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder