Malzemeler:
Kek için:
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1/3 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için:
*4 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 çorba kaşığı un
*4 çorba kaşığı toz şeker
*50 gram tereyağı
Karameli için:
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1,5 çay bardağı su
*Çeyrek limon suyu
*Üzeri için:
*200 gram kuru incir
*200 gram kuru kayısı
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:
1)Öncelikle keki hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Sütü,yağı ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.En son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
2)Kek karışımını yağladığımız fırın kabına boşaltıyoruz.(büyük boy yuvarlak borcam kullandım) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
3)Kek pişerken incir ve kayısıları minik doğruyoruz.Cevizi irice dövüyoruz.
4)Kek pişince fırından alıyoruz. Karamel için şekeri ,küçük bir tencerede hafif ateşte karıştırarak eritiyoruz.Yakmıyoruz.Eriyince suyu yavaşça ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıkça şeker eriyecektir.En son limon suyunu ekleyip cıvık bir şerbet elde ediyoruz.
5)Şerbetin içine kuru incir ve kayısıları atıp,2-3 dakika şerbetin içinde çevirip, kevgir yardımıyla başka bir kaba alıyoruz ve cevizle karıştırıyoruz.
6)Kalan karameli kekin üzerine döküyoruz ve keki bir çok yerinden kürdanla deliyoruz.
7)Bu arada yağ hariç diğer muhallebi malzemelerini karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.Kaynayınca yağı ilave edip ocaktan alıyoruz ve mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz.
8)Muhallebiyi, karameli çeken kekin üzerine döküyoruz.Muhallebinin üzerine kuru meyveli ve cevizli karışımı düzgünce yayıyoruz.
9)2-3 saat dolapta dinlendirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder