Malzemeler:
*1 kilo un (protein değeri 13 olan un kullanılması öneriliyor ancak ben bulamadım her zaman kullandığım unu kullandım)
*300 mililitre ılık su
*3 çay kaşığı kurumaya
*1 yemek kaşığı şeker(silme)
*1 yemek kaşığı tuz
Simitleri batırmak için:
*1 su bardağı üzüm pekmezi
*Yarım su bardağı su
*1 yemek kaşığı un
*Bolca yarı kavrulmuş susam
Not:Ben bu ölçülerin yarısını kullandım.7 tane simit oldu.
Yapılışı:
1)Önce kurumaya ve şekeri ılık suyun içinde karıştırarak 10 dakika kadar bekletiyoruz.Sonra unu eleyerek ortasını havuz gibi açıyoruz ve mayalı suyu ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz.Bu arada tuzunu da ekliyoruz.
2)Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Eğer hamur sert olursa parmaklarımızı ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz.
3)Hamur kıvama gelince ,üzerini nemli bir bezle örterek en az 15 dakika ılık bir yerde mayalanması için bekletiyoruz.
4)Hamur mayalanınca tekrar hafifçe yoğuruyoruz ve 120 gramlık bezeler koparıyoruz.(ben göz kararı bezeler kopardım)
5)Her bezeyi tekrar yoğurarak eşit iki parçaya bölüyoruz.Sonra rulo şeklinde yuvarlayarak uzun hamur çubukları elde ediyoruz.
6)İki hamur çubuğunu yanyana getirip spiral gibi birbirine doluyoruz ve yuvarlayarak ek yerinden iyice bastırarak yapıştırıyoruz.
7)Derin bir kaseye pekmez,su ve unu koyup karıştırıyoruz.Bir tepsiye de bolca susam koyuyoruz.
8)Simitleri önce pekmezli karışıma sonra da susama bulayarak ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
9)Önceden ısıtılmış 230 derecedeki fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder