Şekerpare
Written By Swt Bilişim on 8 Şubat 2012 Çarşamba | 00:46
2 yumurta
3 fincan pudra şekeri
3 fincan zeytinyağı
2 fincan irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
fıstık ya da fındık
Şerbet:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Tüm malzeme yoğrulur. Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlanır, tepsiye dizilir ,ortalarına fıstık ya da fındık batırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Soğumaya bırakılır.
Şerbet hazırlanır. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyu eklenir,5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Soğumuş tatlıların üzerine sıcak şerbet dökülür.
0 yorum :
Yorum Gönder