Sevgili Yeşim'in sütlaç tarifini denedim. Yapılışı biraz zahmetli,ama gerçekten lezzetli...Tarifi aynen aktarıyorum :
1/2 su bardağı baldo pirinç
200 ml lik bardak ile 2 bardak su ilave edip düdüklüde 8 dk.pişirilir.
1 lt süt
1 su bardağı şeker ( ben 3/4 bardak kullandım)
1 paket vanilya
üzerine file fıstık veya tarçın
Haşlanmış pirincin üzerine önce 1/2 lt sütü dökülür.Kaynamaya başlayınca ateşin altı iyice kısılıp 45 dk. kadar süt ve pirinç özleşerek pişirilir. (Bu aşamada pirinç nişastasını iyice salarak sütün kıvamını yoğunlaştırıp helmeleşiyor.) 45 dk.sonra kalan 1/2 lt süt de ilave edilir,yine kısık ateşte 1/2 saat daha kaynatılır.Bu kez şeker de ilave edilip 10 dk.daha kaynatılır.Ocaktan alındıktan sonra vanilyası eklenir.Sıcakken kaselere paylaştırılır,oda ısısında soğuyunca üstleri süslenip buzdolabına bekletilir.
0 yorum :
Yorum Gönder