Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » MAŞ FASULYESİ SALATASI

MAŞ FASULYESİ SALATASI

Written By Swt Bilişim on 25 Ocak 2012 Çarşamba | 23:08


Maş fasulyesini daha önce de duymuştum, ama hiç tatmamıştım. Pazarda görünce denemek için biraz aldım. İnternette araştırınca çok faydalı olduğunu ve Güneydoğu mutfağına özgü bir lezzet olduğunu öğrendim. Yarısından salata,yarısından yemeğini yaptım. Mercimekle kuru börülce arasında bir tadı olduğunu söyleyebilirim...

Faydalarına gelince...

Maş fasulyesi bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüdür.
Şeker hastaları için gerekli olan B vitaminlerini içermektedir. Maş fasulyesinin içeriğinde bol protein ve lif bulunur. Maş fasulyesinin hücre yenileyici özelliği de vardır.

Salata ise tamamen sizin tercihlerinize göre şekillenebilir :)

1 su bardağı maş fasulyesi
3-4 adet taze soğan
kornişon turşu
maydanoz
dereotu
mor lahana
közlenmiş biber
1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
zeytinyağı
limon
tuz

Maş fasulyesi yıkanır, tuzlu,bol suda 10-15 dakika haşlanır. (sık sık kontrol etmek gerek,çok çabuk pişiyor) Suyu süzülüp ince ince doğranan taze soğan,maydanoz,dereotu,közlenmiş biber,mor lahana ve kornişon turşuyla harmanlanır. Zeytinyağı ve limondan oluşan sos üzerine gezdirilir.


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder