Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , » KARİDES GÜVEÇ

KARİDES GÜVEÇ

Written By Swt Bilişim on 22 Şubat 2011 Salı | 05:05


1 kg. (dondurulmuş) karides
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
Tuz,karabiber,pul biber
kaşar peyniri rendesi
arzuya göre domates,yeşil biber


Karidesler çözülmeleri beklenmeden bol suda haşlanır. (Renkleri beyazlayıp, boyutları küçüldüğünde pişmiş demektir) Bir tavada kızdırılan zeytinyağına karidesler eklenir.Rengi kızarana kadar kavrulur (bu aşamada istenirse küp küp doğranmış domatesler ve ince doğranmış yeşil biber eklenir.) Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsaklar ve baharatlar eklenir.Altı kapatıldıktan sonra tereyağı ilave edilip karıştırılır.Güveç kaplarına paylaştırılır.Üzerlerine kaşar rendesi serpilip 5-10 dakika fırınlanır.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder