BALIK BUĞULAMA
Written By Swt Bilişim on 16 Şubat 2011 Çarşamba | 10:23
Canım annemin nefis buğulaması... Panga balığından yapmıştı,tadına doyamadık
1/2 kg. fileto çıkarılmış balık (panga,dilbalığı,mezgit ya da fener balığı)
4 adet defne yaprağı
4 adet patates
10-12 adet mantar
3 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
zeytinyağı
tane karabiber,tuz
Fileto balıklar yıkanıp iri parçalar halinde kesilir,yayvan bir tencereye dizilir. Halka halka doğranmış patatesler,ince doğranmış sivri biberler,ince ince çentilmiş sarımsaklar ve doğranan mantarar balıkların üzerine yerleştirilir.Domateslerin kabuklarını soyulup, halka halka doğranır.Maydanoz ince ince kıyılır.Balıkların üzerine yerleştirilir.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırılıp balığın üzerine dökülür.Defne yaprakları aralara serpiştirilir.Üzerini örtecek kadar su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.Hafif ateşte 30 dakika kadar pişirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder