Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

PEYNİRLİ KÜLAH

Written By Swt Bilişim on 27 Ocak 2011 Perşembe | 23:12


Kahvaltı sofralarında ya da akşam çaylarında iyi bir seçenek....Yapılışı torpille aynı, tek fark külahların içine krema yerine peynir doldurulması.

Milföy hamuru
beyaz peynir
zeytinyağı
çörek otu
maydanoz
istenirse haşlanmış patates


Yumuşamış milföy hamurları şeritler halinde kesilir. (her kareden 4 şerit) Kalıplara 2-3 şerit denk gelecek şekilde sarılır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Bu arada peynir zeytinyağı ile ezilir,içine kıyılmış maydanoz ve çörekotu eklenir. Külahlara doldurulur.

NOT: Kalıpları Kemeraltı- Havra Sokağı'ndan almıştım.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder