Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , » ETLİ PAZI SARMASI

ETLİ PAZI SARMASI

Written By Swt Bilişim on 26 Ocak 2011 Çarşamba | 22:59


2 demet pazı
300 gr kıyma
1 soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber,nane
1 çay bardagı pirinç
1 avuç içi bulgur

Pazılar yıkanır,sapları kesilip üzerlerine kaynar su dökülür.Bu şekilde 5 dakika kadar bekletilir,süzülür.Kıyma,soğan,yıkanmış pirinç,bulgur,salçalar,zeytinyağı ve baharatlar iyice karıştırılır. Daha sonra pazılar ikiye bölünerek  kalın damarları çıkartılır,iç konularak sarılır. Tencereye dizilir, Üzerine 1 su bardağı su eklenir.Kapağı kapatılıp kısık ateşete pişirilir.Piştikten sonra yoğurtla servis yapılır.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder