ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Written By Swt Bilişim on 6 Aralık 2010 Pazartesi | 07:29
1/2 kg pırasa
2 havuç
4 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Havuçlar ve pırasalar yıkanıp ayıklanır.Halka halka doğranır.Zeytinyağında pırasalar,havuçlar ve salça birlikte kavrulur. Üzerini kaplayacak kadar su,limon suyu,şeker ve tuz eklenip tencerenin kapağı örtülür.Havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Yıkanmış pirinçler ileve edilir.10 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk servis edilir.
0 yorum :
Yorum Gönder