Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

SEBZELİ KİŞ

Written By Swt Bilişim on 7 Aralık 2010 Salı | 10:46


Kiş, Fransiz mutfağına özgü bir çeşit tuzlu tart. Üst malzemesi değiştirilerek yeni lezzetler elde edilebilir.Ben kişi ilk kez deniyorum,Sevgili Mine'de (Miskokulu lezzetler) görünce hemen denemeye karar verdim.Çok lezzetli ,besleyici  ve vitamin dolu bir tat oldu. Mine'ye tarif için teşkkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum.


Hamur:

125 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı soğuk su
az miktarda tuz

İçi :

1 adet orta boy soğan
4 adet havuç
2 adet pırasa (yeşil kısımları ile birlikte)
1 rendelenmiş patates (ben ekledim)
250 gr ıspanak ( ayıklanmış, doğranmış)
1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Zeytinyağı

Üzerine :

1/ 2 kutu krema (100 ml)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kiş hamuru için un, oda sıcaklığındaki tereyağı ve tuzu derin bir kaba alın. Soğuk su ilavesi ile yoğurun.
Hamuru 24 cm çapındaki tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
Hamurun pişerken kabarmaması için üzerine nohut taneleri koyun ya da çatalla her yerini delin.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Nohutları üzerinden alın.İçi için yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş havucu ,ince ince doğranmış pırasaları ve rendelenmiş patatesi zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin.Ayıklanmış, doğranmış ıspanakları da ilave edip ıspanaklar yumuşayıncaya kadar soteleyin.Ilınınca beyaz peyniri karıştırıp pişen tart hamurunun üzerine her tarafı kapatacak şekilde yerleştirin.
Önce kremayı sonrada kaşar peyniri rendesini serpin.Isıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Ilınınca servis yapın.


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder