Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

Written By Swt Bilişim on 18 Aralık 2010 Cumartesi | 13:52


1 küçük lahana
1-1,5 su bardağı pirinç
3-4 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1-2 domates
nane,karabiber,tarçın,tuz,yenibahar
arzuya göre bir tutam dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
2 su bardağı su ( pirincin cinsine göre değişebilir)

Lahananın yaprakları ayrılıp yıkanır,kaynar tuzlu suda haşlanır.İnce doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur. Dolmalık fıstık ilave edilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç eklenip pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.Rendelenmiş domatesler kavrulmakta olan pirince ilave edilir. Su ,şeker,tuz ve diğer baharatlar eklenir.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir,dinlendirilir.Limon suyu, kuş üzümü ilave edilip karıştırılır.Lahana yapraklarının sert damarlı kısımları bir bıçakla alınır. Hazırlanan içle sarılır. Tencerenin altına lahana yaprakları serilir,sarmalar dizilir. Aralara limon dilimlenip konulur.Üstü lahana yapraklarıyla örtülür. 1 su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder