Home
»
Kurabiyeler
»
YABAN MERSİNLİ KURABİYE
YABAN MERSİNLİ KURABİYE
Written By Swt Bilişim on 22 Kasım 2010 Pazartesi | 08:52
Güzel bir bayram tatilinden sonra merhaba :) Bayram sonrası ilk tarifim :Yaban mersinli kurabiye...
Yaban mersini özellikle göz sağlığı,göz tansiyonu için çok faydalı bir meyve.Ben de evde sık sık tüketilmesine çalışıyorum :) Klasik anneanne kurabiyesini yaban mersinli olarak denedim.Yaban mersinlerinin mayhoş tadı inanılmaz yakıştı...
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1-1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ya da 1 tatlı kaşığı karbonat
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
alabildiği kadar un
1 su bardağı yaban mersini (kuru üzüm,damla çikolata,portakal,limon kabuğu rendesi,ceviz,fındık vb.)
Tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yoğrulur. 20-30 dk. dinlendirilir. Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür,isteğe göre şeker,fındık ya da ceviz serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder