AYVA TATLISI
Written By Swt Bilişim on 13 Kasım 2010 Cumartesi | 01:47
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 adet karanfil
süslemek için :
1 su bardağı süt + 1 poşet krem şanti
ya da
kaymak
çekilmiş ceviz
Ayvalar ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir, ayvalar kararmamaları için soğuk limonlu suda bekletilir. Her yarım ayvanın göbeğine, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı su konur. Karanfiller ve ayvanın çekirdekleri de renk vermesi için ayvaların üzerlerine serpilir, (bu şekilde rengi turuncu oluyor. Kırmızı olmasını isterseniz, çok az kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz) Ayvalar ocakta kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınır.Soğuyunca çukurlarına kaymak ya da krem şanti konup, ceviz ile süslenir.
0 yorum :
Yorum Gönder