Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » AYVA TATLISI

AYVA TATLISI

Written By Swt Bilişim on 13 Kasım 2010 Cumartesi | 01:47



4 adet ayva
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 adet karanfil

süslemek için :

1 su bardağı süt + 1 poşet krem şanti

ya da

kaymak
çekilmiş ceviz

Ayvalar ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir, ayvalar kararmamaları için soğuk limonlu suda bekletilir. Her yarım ayvanın göbeğine, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı su konur. Karanfiller ve ayvanın çekirdekleri de renk vermesi için ayvaların üzerlerine serpilir, (bu şekilde rengi turuncu oluyor. Kırmızı olmasını isterseniz, çok az kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz) Ayvalar ocakta kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınır.Soğuyunca çukurlarına kaymak ya da krem şanti konup, ceviz ile süslenir.
SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder