PANGA BALIĞI PANE
Written By Swt Bilişim on 18 Ekim 2010 Pazartesi | 08:06
Son günlerde adını sıkça duymaya başladığımız "Panga" balığını biz de denedik. Tam çocuklara göre kılçıksız,kokusuz bir balık.Ben lezzetini dil balığına ya da mezgite benzettim. Panga balığı Vietnam ve çevresinde yetiştirilen bir tatlı su balığı.Türkiye'ye de Vietnam'dan ithal ediliyormuş. Büyük marketlerde bulmak mümkün.Biz Kipa'dan aldık.Yağ oranı çok düşük olduğu için genellikle tavası öneriliyor.
1 kg panga fileto (yaklaşık 4 adet )
1 yumurta
1-2 diş sarımsak
tuz,karabiber
pane un ya da mısır unu
Yumurta çırpılır,içine rendelenmiş sarımsak,tuz ve karabiber eklenir. Balıklar önce bu karışıma sonra da pane un karışımına bulanarak kızdırılmış az sıvı yağda kızartılır.
0 yorum :
Yorum Gönder