Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » MUZLU RULO TATLI

MUZLU RULO TATLI

Written By Swt Bilişim on 29 Ekim 2010 Cuma | 06:30


Yıllardır yaptığım,eskimeyen bir tarif...

Muhallebi :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2-3 adet damla sakızı veya 1 yemek kaşığı sakız macunu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin

Üzeri :
15 adet petibör bisküvi

1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık
1-2 adet muz veya başka bir meyve (şeftali,kayısı,çilek vb.)
Damla çikolata

Bisküviler ufalanır. İri çekilmiş fındıklarla karıştırılır.Büyük boy dikdörtgen borcamın ya da fırın tepsisinin içine yayılır.Küçük bir tencerede süt, şeker ve un  iyice karıştırılır,orta ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. İçine dövülmüş damla sakızları,vanilya ve 2 yemek kaşığı margarin ilave edilip iyice karıştırılır. Bekletilmeden bir kaşık yardımı ile fındıklı bisküvilerin üzerine dökülür. Oda ısısına gelince buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir.Servis yapılırken dikdörtgen parçalara kesilir.Kenarlarına muz parçaları konup spatula yardımıyla rulo yapılır.Arzuya göre çikolatalı sos, damla çikolata veya dondurma ile servis edilir.


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder