Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Yerelması Çorbası

Yerelması Çorbası

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
1 kg yerelması
Yeteri kadar zeytinyağı
2 adet soğan
Tuz, karabiber ve kekik

Yapılışı
YERELMASINI iyice fırçalayıp, saçaklarını temizleyin ve dilimleyin. Tencereye, dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyun. Dumanlar gelene kadar kızdırıp yerelmasını ekleyin. 20-30 saniye sonra karışltırın. 2-3 dakika sonra küp doğranmış soğanı ilave edin. 6-7 dakika sonra tuz, karabiber ve kekik katın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Blenderden geçirip yeniden kaynamaya bırakın. Sıcak olarak servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder