Malzemeler
4 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz fındık
2 çorba kaşığı tozşeker
Dolgu malzemesi:
1-2 çorba kaşığı buzlu su
125 gram vişne
200 gram küçük doğranmış elma
160 gram kuru üzüm
75 gram kuru erik
Yarım çay bardağı file badem
1 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı kuru meyve
1 çay bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çorba kaşığı tarçın, zencefil
Üzeri için:
Pudraşekeri
Yapılışı
Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Un ve tereyağını blenderde karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip yoğurun ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru açıp, küçük bir kısmını ayırın. Kalanından kalıpla 7 cm çapında yuvarlaklar kesin. Muffin kalıplarına yerleştirin ve çatalla üzerlerini delin. Hamurların üzerlerine yağlı kağıt ve nohut koyup, 10 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıtla, nohutları alıp, muffinleri 10 dakika daha pişirin. Dolgu malzemesini derin bir tencereye alıp, meyvelerin çok az suyu kalana kadar çok kısık ateşte pişirin. Hafifçe soğuduktan sonra, dolguyu tartöletlerin içine koyun. Kalan hamuru da açıp, küçük yıldız kalıbıyla şekiller çıkarın. Yıldız şeklindeki hamur parçalarını tartların üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder