
• 400 gram kuzu bonfilesi
• 2 adet kuru soğan
• 5 diş sarımsak
• 4 adet kabak
• 4 adet çarliston biber
• 4 adet patates
• 4 adet havuç
• 200 gram mantar
• 4 adet domates
• 1 demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tutam taze kekik
Sağlıklı Etli Güveç
Hazırlanışı:

Öncelikle ısıya dayanıklı porselen tencerenizin tabanına zeytinyağını koyduktan sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağınızı koyup hafif ısıda kavurmaya başlayın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerinizi ekleyin. Kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Kabak biberve mantarları ekleyin. Bir çorba kaşığı salçayı ve baharatları ekleyip, 1 su bardağı su ilave edin. En üste halka kesilmiş domatesleri dizerek yemeğimizin altını kısın. Yaklaşık 30 dakikada kısık ateşle pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder