Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , » Püreli Biftek Tarifi

Püreli Biftek Tarifi

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
1 parça biftek
15-20 adet brüksellahanası
1 adet domates
tuz
kekik
Püresi için:
3 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber

Püreli Biftek Yapılışı
PATATESLERİ haşlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı suyla brüksellahanaları 5-6 dakika haşlayın. 1 Bu arada, yağsız tavada bifteğin iki yüzünü de 4 dakika pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. 2 Haşlanan ve kabukları soyulmuş patatesi bir çatal yardımıyla parçalayın. Üzerine sıcak sütü gezdirin. 3 Ardından tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, püreyi çatalla karıştırarak ezin. 4 Servis tabağına öncelikle bifteği yerleştirin. Üzerine püreyi, kalp şekli vererek yerleştirin. 

Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve tabağın kenarlarına dizin. Kalp pürenin kenarlarını, uzun ince kestiğiniz domates kabuklarıyla çevreleyin. Tabakta kalan boşluklara haşlanmış brüksellahanaları serpiştirin. Servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder