Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » PORTAKALLI KEK

PORTAKALLI KEK

Written By Swt Bilişim on 13 Kasım 2015 Cuma | 08:49




Akdeniz insanı olmamızdan sanırım, turunçgillerle aramız çok iyidir...Tatlısından tuzlusuna her yemeğimizde kullanmaya özen gösteririz...İşte size çok sevdiğimiz, portakal sosu ile hazırladığımız bir kek...
Malzemeler:
1 çay kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un(aldığı kadar un,sıvı bir hamur elde edilecek)
2 paket kabartma tozu
3 yumurta



Yumurta , yağ ve şekeri bir kapta çırpalım...Üzerine diğer malzemeleri katalım ve karıştıralım.Sıvı, katı olmayan bir hamur elde edelim.Kek kalıbını sıvı yağla yağladıktan sonra damla çikolotaları kalıba dökelim, üzerine hamurumuzu boşlatalım.170 derecede fırında 20-25 dak pişirelim.Sıcak olarak fırından çıkaralım.
Poratakal sosu:
Malzemeler:
3 portakalın suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Malzemeleri tencerede bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Keki kabından ters olarak çıkaralım, sıcak kekin üzerine soğuk portakal sosunu dökelim.Afiyet olsun...


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder