Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Pekmezli Kuzu Gerdan

Pekmezli Kuzu Gerdan

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
4 çorba kaşığı pekmez
4 adet kuzu gerdan
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet orta boy soğan
Birer tutam tarçın ve yenibahar
Yeteri kadar sıcak su
2 dal taze kekik
Tuz

Yapılışı
TEREYAĞINI bir tavada eritip kuzu gerdanları önlü arkalı kızartın. Daha sonra bir tencereye aktarın. Soğanları piyazlık doğrayıp tavada kalan tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine pekmez, tarçın, yenibahar ve tuz ekleyin. Bir iki çevirin ve etin üzerine dökün. Tencereye kuzu gerdanların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatın ve azaldıkça su ekleyerek et yumuşayana kadar pişirin. Kekik ekleyerek servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder