Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
Patlıcan rulolarından arta kalan kısımlar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı pirinç
4-5 dal taze soğan
Tuz, karabiber
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı
KABUKLARI soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat dinlendirip, süzün. Soğanları incecik kıyın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda hafifçe soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ilave edip, pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip, göz göz olunca ocağın altını kapatın. Patlıcanları pilava ekleyip, karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak, dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder