Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Narlı Lokumlu Dondurma

Narlı Lokumlu Dondurma

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
1 litre süt
1 çorba kaşığı salep
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı nar tanesi
Yarım su bardağı ince doğranmış fıstıklı lokum
1 çorba kaşığı rendelenmiş loğusa şekeri

Yapılışı
Sütü bir tencereye aktarın. Kaynadığı zaman, ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Hepsi birlikte kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Ayıkladığınız nar tanelerini blenderden geçirip, karışıma ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan aldığınızda, rendelenmiş loğusa şekerini ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı mikserle, buzluğa girecek bir soğukluk alana dek karıştırın. Soğuduğu zaman, ince doğranmış lokumu da ilave edip, iyice karıştırın. Buzluğu maksimum seviyeye getirin. Dondurmayı derin metal bir kabın içine aktarın ve buzluğa koyun. Saat başı (bu işlem 2-3 kez yapılabilir) buzluktan çıkarın. Donmaya başlayan kenarları kaşıkla toparlayarak, mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder