1 kilo mor havuç
2 subardağı toz şeker
Yarım limon
1 fincan su
Önce havuçları yıkayalım..
Havuçların dışını traşladıktan sonra, kesme tahtasında boyuna üç dört parçaya inceltelim.Tencereye havuçları yerleştirip, üzerine suyu katalım.Ağzını kapatarak yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Üstüne şekeri döküp, kısık ateşte pişirelim.El blenderı ile ezelim.Yarım limonu sıkalım.Bir taşım kaynatalım.Soğuduktan sonra kavanoza döküp, ağzını sıkı sıkı kapatalım.
Marmelatın püf noktası; limonla marmelat şarap rengini alıyor.Bir de havuçları traşlarken poşetin içinde yapalım, çünkü mutfak berbat olabilir:) Afiyet olsun...
0 yorum :
Yorum Gönder