Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
Bir buçuk tatlı kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
4 adet domates
6 adet kabağın kalın doğranmış kabukları (kabaklı kebaptan kalan)
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
Tuz, tane karabiber
Yapılışı
SOĞANI yemeklik doğrayıp, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyin. Biber ve mantarları doğrayıp, ilave edin. Tuz, karabiberi ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Kabakların kalın doğranmış kabukları rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Suyunu sıkarak, yarım tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyin. Unu yapışmaz yüzeyli tavaya alarak, pembeleşene kadar kavurun. Kabağı ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Soğumaya bırakıp, süzme yoğurdu ilave ederek karıştırın. Kabaklı karışımı servis tabağına alarak ortasını açın. Mantarlı soteyi ortasına yerleştirerek servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder