Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Kuru Börülce Çorbası

Kuru Börülce Çorbası

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
Bir buçuk su bardağı
haşlanmış kuru börülce
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet defne yaprağı
Üzerine: Susam
Yarım demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı
İNCE kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine bir gece öncesinden suda bekletilmiş ve haşlanmış kuru börülce, tavuk suyu ile su ilave edip kaynamaya bırakın. Unu limon suyunda açın ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Defne yaprağını da ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Daha sonra defne yaprağını içinden çıkartıp çorbayı blenderden geçirin. Servis tabağına alıp üzerine dereotu ve susam serpin. Sıcak olarak servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder