Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Kayısılı Ekmek

Kayısılı Ekmek

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
Bir buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tozşeker
7 gram kurumaya
(1 paket 10 gram)
1 çorba kaşığı bal
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı kayısı püresi
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
SU, tozşeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. Hava akımı olmayan ılık ya da sıcak bir yerde 10-12 dakika bekletin. Maya kabarınca (maya kabarmazsa bayatlamış demektir, değiştirip yenisiyle deneyin) balı ilave edin. Unun yarısını bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Üzerine tuz, kayısı püresi ve mayalı karışımı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyin. Yaklaşık 10- 12 dakika yoğurarak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru 8 parçaya bölün. Üzerlerini bir havlu ile örtüp 5 dakika mayalandırın. Sürenin sonunda her parçayı elinizle yuvarlayarak şekillendirin. Yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklarla dizip 5 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine nemli bir bez örtün. Kayısı reçeli ve tereyağı ile birlikte servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder