Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

Katmer

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Yarım kg tereyağı
1 çay bardağı tahin

Üzerine: 
Bal ve pekmez

Yapılışı
DERİN bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin. Tozşeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın. Tereyağını eritip tahinle mkarıştırın ve bu karışımı 3'e bölün. Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün. Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin. Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Bal ve pekmezle birlikte servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder