Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Havuç ve Portakal Çorbası

Havuç ve Portakal Çorbası

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
500 gram havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan (irice doğranmış)
Yarım su bardağı portakal suyu
4 su bardağı sebze suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, beyazbiber ve krema

Yapılışı
Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun. Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyazbiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbanızı ılınıncaya kadar soğutun ve bir el blenderinden geçirerek, akışkan bir kıvama getirin. Krema ile tatlandırın. Afiyet olsun, helal olsun...



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder