Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

Gulaş

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
800 gram kuşbaşı dana eti
4 adet domates
4 adet büyük boy soğan
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
3-4 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber, kimyon, mercanköşk

Yapılışı
ETİ tencereye alın. Suyunu salıp, yeniden çekene dek pişirin. Küp doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, ikiye bölünmüş sarmısak ve tereyağını ilave edip, soğanların rengi dönene kadar kavurun. Sirkeyi ekleyip, 30 dakika daha pişirin. Et suyu, defne yaprağı, karabiber, kimyon, mercanköşk ve tuzu ilave edin. Ara ara karıştırarak et yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Dipnot: Macarların geleneksel yemeği olarak bilinen "Gulaş", Osmanlı İmparatorluğu zamanında yeniçerilere, büyük kazanlarda yapılırmış. Orijinal adı "Kul aşı" olan bu et yemeği zamanla değişime uğrayıp, "Gulaş" ismini almış.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder