Malzemeler
3 adet elma
1 adet armut
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Bir buçuk çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Yapılışı
Elmaları ve armudu kabuklarıyla birlikte rendeleyip derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekerin yarısını ve tarçını ilave edip kısık ateşte kendi suyuyla birlikte pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru için, kalan tozşekeri yumurta ile birlikte, karışım iyice beyazlaşana dek çırpın. Üzerine azar azar un ekleyin. Kabartma tozu, süt ve sıvıyağ ilave edip karıştırın. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün. Yağlanmış fırın kaplarına ılık haldeki elmalı püreyi pay edin. Üzerlerine hamurları yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından almaya yakın üzerine hindistancevizi serpip 1-2 dakika bekletin. Fırından alın, üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder