Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Dal Marka Massor (Baharatlı Mercimek)

Dal Marka Massor (Baharatlı Mercimek)

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
400 gram kırmızı mercimek
2 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 adet kıyılmış sivri biber
1 çay kaşığı garam masala

Yapılışı
MERCİMEĞİ bir tencereye alıp üzerine 1 adet kıyılmış soğan, zerdeçal, 3 diş kıyılmış sarmısak, tuz ve su ilave edin. Mercimek yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. Sıvıyağı tavaya alıp, fazla kızdırmadan hafif ısıtın. İçine 1 adet kıyılmış soğan, 1 diş kıyılmış sarmısak, kimyon, sivri biber ve garam masalayı ilave edip kavurun. Bu karışımı mercimeğin üzerine ekleyip, servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder