Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

Ballı Elma

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
4 adet elma
1 adet limon
1’er çorba kaşığı bal ve tereyağı

Servis için: 
Krema, kaymak veya muhallebi, file antepfıstığı

Yapılışı
Elmaların çekirdek yataklarını, elmaları parçalamadan (kabak oyacağı ile) çıkarın. Elmaların iyi pişmesi ve güzel görünmesi için üzerlerini dikey şeritler halinde ve aralıklı şekilde soyun. Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Limon suyu, bal ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın. Bu karışımı elmaların içine pay edin. Elmaları fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, elmalar yumuşayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ortalarına krema, kaymak veya muhallebi yerleştirin. File antepfıstığı serpip servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder