Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » » Ayvalı Lahana Sarması

Ayvalı Lahana Sarması

Written By Swt Bilişim on 23 Kasım 2015 Pazartesi | 12:45



Malzemeler
2 adet ayva
1 adet orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
Hanımca Mutfak2 adet soğan
250 gram kıyma
Yarım demet ince kıyılmış
maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Nane, toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber

Yapılışı
PİRİNCİ sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Ayvayı rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine pirinç, soğan, kıyma, maydanoz, karabiber, nane ve sıvıyağın yarısın ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan lahanaları yaprak yaprak ayırın. Haşlayıp suyunu sıkın. Yaprakları düz bir zemine yayıp hazırladığınız harçtan içlerine koyup sarın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine nane ve toz kırmızıbiber serperek servis yapın.



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder