Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » KAPLUMBAĞA POĞAÇA

KAPLUMBAĞA POĞAÇA

Written By Swt Bilişim on 20 Ekim 2014 Pazartesi | 16:31

Değişik şekilli poğaçalara devam.Bu gün de kaplumbağa poğaçayı paylaşacağım.Eminim çok beğeneceksiniz.Ben bu tür şekilli poğaçalarda kullandığım mayalı hamur tarifini vereceğim.Arzu ettiğiniz bir mayalı hamur hatta mayasız bir poğaça hamuru da kullanabilirsiniz.





Malzemeler:

*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*125 gram oda ısısında yumuşak tereyağı
*Aldığı kadar un

*Gözler için çok az zeytin ezmesi

Yapılışı:

1)Süt,su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.Yumurta beyazını ve tereyağını ekliyoruz.2 bardak un ve tuzu koyarak yoğurmaya başlıyoruz.Hafif ele yapışan bir hamur olana kadar un ekliyoruz.Hamur olunca üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar, ılık bir ortamda mayalanması için bekliyoruz.
2)Hamur mayalanınca tekrar hafif bir yoğuruyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parça kopararak elimizle yassı hale getiriyoruz.Sonra küçük parçalar koparıp başını ve kabuğunu oluşturuyoruz.Daha sonra kuyruk,kollar ve bacakları yapıyoruz.Aşağıdaki şekli oluşturuyoruz.


 3)Bir parça zeytin ezmesiyle gözleri yapıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)





SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder