Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » PİŞMANİYELİ PARFE

PİŞMANİYELİ PARFE

Written By Swt Bilişim on 14 Eylül 2014 Pazar | 14:52

Parfe yaz mevsiminin en güzel tatlılarından.Dilediğiniz meyve ile dilediğiniz şekilde hazırlayabiliyorsunuz.Bu parfeyi canım arkadaşım Ufuk,ablası ve bir aile dostları ile geldiğinde yaptım ve bayıldılar.Resimleri de Ufuk çekti.Sayesinde parfem mükemmel görüntülendi.Hazırlayın koyun derin dondurucuya gerektiğinde çıkartın.




Malzemeler:

*4 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 su bardağı soğuk süt
*1 poşet krem şanti
*2 adet muz
*1 adet şeftali
*3-4 adet kayısı
*1 avuç kuru üzüm (ben koymadım)
*1 avuç fındık ya da ceviz
*1 avuç damla çikolata
*1 paket istediğiniz çeşit bisküvi

Süslemek için:
*Pişmaniye
*Süs şekerleri

Yapılışı:

1)Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıyoruz.Beyazlara şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
2)Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırpıyoruz.Yumurtaları ve krem şantiyi yavaş yavaş birbirine karıştırıyoruz
3)Tüm malzemeleri doğruyoruz ve yumurtalı şantili karışımın içine katıyoruz.Parfe malzemesini iyice karıştırıyoruz.Kalıba streç film serip parfeyi bastırarak yerleştiriyoruz.Bir gece derin dondurucuda bekletiyoruz.
4)Servis zamanı kalıptan çıkarıyoruz ve üzerini pişmaniye ve süs şekerleri ile süslüyoruz.Kalırsa tekrar derin dondurucuya kaldırıyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder