Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

KELEBEK POĞAÇA

Written By Swt Bilişim on 26 Eylül 2014 Cuma | 15:32

Hep bahsediyorum değişik sunumları seviyorum diye.Son zamanlarda klasik poğaçadan yapmaz oldum.Kelebek poğaçayı da gördüğümde bayılmıştım.Yapımı çok zevkli.Ben kendi mayalı hamur tariflerimden biriyle yaptım.Siz de istediğiniz herhangi bir mayalı hamur tarifiyle yapabilirsiniz.



Malzemeler:

*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*Aldığı kadar un

İçi için:
*kahvaltılık acuka

Yapılışı:

1)Süt, su,toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.Tereyağını yumurta akını da koyduktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.tuzunu ekliyoruz.Ele hafif yapışan bir hamur olana kadar un ilave ediyoruz.
2)Hamur hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp ,ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
3)Mayalanan hamuru tekrar hafifçe yoğuruyoruz.Portakal büyüklüğünde bir parça koparıyoruz ve diktörtgene yakın olacak şekilde açıyoruz.Üzerine acukadan sürüyoruz.


4)Geniş tarafından başlayarak rulo yapıyoruz ve aşağıdaki şekildeki gibi yerleştiriyoruz.


5)Hamura şağıdaki şekildeki gibi kesikler atıyoruz.


6)Üst taraftakileri üste doğru,alt taraftakileri alta doğru yan yatırıyoruz.Hamurdan küçük parçalar koparıp antenlerini yapıyoruz.Tüm hamur bitince kelebeklerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derecedeki fırında pişiriyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)




SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder