Malzemeler:
*250 gram un
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
*3 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz,karabiber
Üzeri için:
*1 kase yoğurt
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Kırmızı pul biber
Yapılışı:
1)Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz.Salçayı koyup kaurduktan sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz.
2)Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Bezelere ayırıyoruz ve merdane yardımıyla açıyoruz.3 cm lik kare parçalar halinde kesiyoruz ve aşağıdaki gibi şekillendiriyoruz.
3)İçlerini harç ile doldurup fırın tepsisine diziyoruz.Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra 180 derecedeki fırında çok hafif kızartıyoruz.2 su bardağı sıcak su ilave edip mantılar yumuşayana kadar tekrar fırında pişiriyoruz.
4)Servis tabağına alıp sarımsaklı ya da sade yoğurt koyuyoruz.Tereyağını eritip pul biber ekliyoruz.Mantının üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder