Geçen pazar günü görümcemin isteği üzerine Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim çevresinin düzenlediği yemek yarışmasına katıldım.Çok güzel bir organizasyondu.Birbirinden güzel yemekler yarıştı.Ben de bu yarışmaya üç tarifimle katıldım.Daha önce bloğumda yayınladığım Ispanaklı Rulo,Çiçek Poğaça ve Elma Güllü Turta katıldığım tariflerimdi.Jüride de Elif Korkmazel,Serkan Bozkurt gibi birbirinden değerli isimler vardı.Bu güzel organizasyonda Ispanaklı Rulo 1.liğe,Çiçek Poğaça da 2. liğe layık görüldü ve 2 madalya ile eve döndüm.Bir kaç resmi de burada paylaşmak istedim.
Şimdi bu günkü tarifimize geçelim.
Salçalı Biftek için:
*Yarım kilo biftek
*30 gram teremyağ
*1 adet küçük boy kuru soğan
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz,karabiber
Patates Çanakları için:
*4 adet orta boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı dolusu un
*Tuz,karabiber
Yapılışı:
1)Önce bifteği pişiriyoruz.Biftek dilimlerini ince şeritler halinde kesiyoruz.Etleri tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanı ve yağı ilave ediyoruz.Soğanlar kavrulana kadar karıştırıyoruz.Salçayı ekleyip kavurduktan sonra sıcak su koyuyoruz.Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
2)Patates çanakları için ,patatesleri soyup yıkıyoruz ve rendeliyoruz.Rende patateslerin iyice suyunu sıktıktan sonra un ve sıvı yağı ilave ediyoruz.Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.Tereyağı ile yağladığımız muffin kalıplarına tabak şeklinde,bastırarak yerleştiriyoruz.200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
3)Patates çanaklarını kalıptan çıkarıp içlerine et koyarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder