Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » ELMA GÜLLÜ TURTA

ELMA GÜLLÜ TURTA

Written By Swt Bilişim on 27 Nisan 2014 Pazar | 15:46

Bir önceki postumda Portakallı Turta'yı paylaşmıştım.Aslında bu turtanın tabanı ve kreması ,o turta ile aynı ama üstü süslü mü süslü.'Pelin Chef'te görünce bayıldım siz de bayılacaksınız.Üstelik de yapması da çok keyifliydi.Bahsettiğim gibi ben 'Portakallı Turta' tarifimdeki taban ve kremayı kullandım tekrar bunların malzemesini yazmayacağım.Dilerseniz oradan bakabilirsiniz ya da varsa kendi tarifinizi kullanabilirsiniz.




Elma güller için:

*5 adet elma (evde 3 elma vardı yetmedi açık kalan kısımlara antep fıstığı tozu serptim bir dahaki sefere 5 elma ile yapacağım)
*1,5 bardak toz şeker
*2,5 bardak su

Yapılışı:

1)Su ve şekeri kaynatıyoruz.
2)Elmaları kabuğunu soymadan,ikiye bölüyoruz ve çekirdek yataklarını temizledikten sonra çok ince dilimliyoruz.
3)Dilimlediğimiz elmaları kaynayan şerbete atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. (fazla pişirmiyoruz ,yumuşayıp rahat kıvırabileceğimiz kadar)
4)Elmaları şerbetin içinden alıp soğutuyoruz.Aşağıdaki şekildeki gibi üst üste dizerek rulo yapıyoruz.Elma dilimleri bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.


5)Elma güllerle turtamızı süslüyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder