Malzemeler:
Tabanı için:
*1,5 paket sade burçak bisküvi
*100 gram tereyağı
*1 su bardağı fındık
Kreması için:
*400 gram labne peyniri
*1 kutu krema (200 ml)
*1 su bardağına yakın toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 limonun suyu
*1 limon kabuğu rendesi
*3 yumurta
Üzeri için:
*300 gram kadar çilek
*1 çorba kaşığı buğday nişastası
*3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1)Tereyağını eritip fındığı ve bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
2)Erimiş tereyağı ile harmanlıyoruz.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıdı seriyoruz.Bisküvili karışımı kalıbın tabanına bastırarak yerleştiriyoruz.Hazırladığımız tabanı buzdolabına kaldırıyoruz.
3)Labne peynirini ve toz şekeri mikser ile çırpıyoruz.Yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker kırıp her seferinde karıştırıyoruz.(uzun çırpmıyoruz)
4)Kalıbın altına alüminyum folyo serip etrafını sarıyoruz ve içinde iki parmak su bulunan fırın tepsisinin içine oturtuyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.Fırının kapağı yarı açık kalacak şekilde soğumasını bekliyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
5)Servisten 3-4 saat önce çilek sosunu hazırlıyoruz.Çilekleri rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.Küçük bir tencereye alıp nişasta ve şekerle kaynatıyoruz.Ilınınca cheesecake in üzerine döküyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
6)Üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder