Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » BLOĞUM 1 YAŞINDA VE MEYVELİ PAVLOVA

BLOĞUM 1 YAŞINDA VE MEYVELİ PAVLOVA

Written By Swt Bilişim on 12 Nisan 2014 Cumartesi | 15:21


Evett bloğum 1 yaşında.İnanamıyorum...Bundan 1 yıl önce canım arkadaşım Ufuk,sana blog açalım dediğinde yapabileceğime hiç inanmamıştım.Ama Ufuk'çuğum benim adıma o kadar heyecanlıydı ki ,bir açalım da gerisi gelir inşallah diye düşünmüştüm.Yapamadığım yerde bırakırım demiştim ama benim için öyle güzel bir hobi ve uğraşı oldu ki bırakmak şöyle dursun Allah izin verirse uzun yıllar yazmayı düşünüyorum.Ufuk'çuğum sana çok ama çok teşekkür ediyorum.Bu süre zarfında o kadar güzel şeyler öğrendim ki,araştırmaya ve öğrenmeye de devam ediyorum.Çok güzel arkadaşlar edindim.Blog dünyası bir hazine ve ben o hazineden pay almaya çalışıyorum.Paylaşmanın ve beğenilmenin mutluluğunu yaşıyorum.Bu bir sene içinde beni yürekten destekleyen,değerli yorumlarını bırakan ya da bırakmayan,tariflerimi deneyen,izleyen sevgili arkadaşlarım ve ziyaretçilerime kucak dolusu sevgilerimi ve şükranlarımı yolluyorum.Uzun yıllar birlikte olmak ve güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...
Gelelim bu günkü tarifimize.Günün anlamına uygun özel bir tatlı tarifim var.Meyveli Pavlova.Muhteşem bir tatlı.Özellikle yaz mevsimi için ideal.Görüntüsü gözlerinizi tadı midenizi şenlendirecek.Tarif canım arkadaşım Ufuk'tan.(Ufuk Mutfakta)



Malzemeler:

*4 adet yumurta beyazı
*200 gram toz şeker
*2 tatlı kaşığı mısır nişastası
*1 çay kaşığı elma sirkesi

Krema için:
*200 ml. sıvı krema
*1 paket vanilya
*2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:
*1 kase çilek,1 adet kivi (arzu ettiğiniz başka meyveler)

Yapılışı:

1)Önce fırını ısıtıyoruz.Yumurta aklarını mikserle,iyice köpürüp bembeyaz tepeler oluşuncaya kadar çırpıyoruz.Toz şeker ilave ederek bir müddet daha çırpıyoruz.Yumurta aklarının kıvamı,çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalıdır.
2)Elma sirkesi ve nişastayı da ekleyip bir spatula yardımıyla yumurta aklarının sönmemesine dikkat ederek,alttan üste havalandırarak karıştırıyoruz.Burada yavaş hareket ediyoruz aksi halde yumurta akları sönebilir.
3)Yağlı kağıt üzerine 20 cm. çapında bir daire çiziyoruz ve yumurta aklarını bu 20 cm.lik çemberin dışına taşırmadan yağlı kağıt üzerine aktarıyoruz.Spatula yardımıyla yumurta aklarının yan çeperlerini düzeltiyoruz ve orta kısmını hafifçe çukur bırakıyoruz.


4)Hazırlanan karışımı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 5 dakika pişiriyoruz.Daha sonra fırın ısısını 140 dereceye düşürerek 5 dakika kadar pişiriyoruz.Daha sonra fırın ısısını 120 dereceye düşürüyoruz ve 50 dakika kadar daha pişiriyoruz.(bazı fırınlar pişirme süresinde farklılık gösterebiliyor,kontrollü pişirmenizi öneririm)
5)Pişince,fırını kapatıp,kapağını hiç açmadan fırının içinde soğutuyoruz.Pavlova iyice soğuduktan sonra fırından çıkarıyoruz ve dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırarak servis tabağına alıyoruz.
6)Kremayı vanilya ve pudra şekeri ile iyice çırpıyoruz ve katı bir krema elde ediyoruz.(ben acele edip yeteri kadar çırpmayınca benim kremam biraz sıvı oldu ve aktı,bir dahaki sefere daha çok çırpacağım)
7)Fazla bastırmadan kremayı pavlovanın çukur kısmına aktarıyoruz.Üzerini meyvelerle arzu ettiğimiz gibi süslüyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder