Gelelim bu günkü tarifimize.Günün anlamına uygun özel bir tatlı tarifim var.Meyveli Pavlova.Muhteşem bir tatlı.Özellikle yaz mevsimi için ideal.Görüntüsü gözlerinizi tadı midenizi şenlendirecek.Tarif canım arkadaşım Ufuk'tan.(Ufuk Mutfakta)
Malzemeler:
*4 adet yumurta beyazı
*200 gram toz şeker
*2 tatlı kaşığı mısır nişastası
*1 çay kaşığı elma sirkesi
Krema için:
*200 ml. sıvı krema
*1 paket vanilya
*2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
*1 kase çilek,1 adet kivi (arzu ettiğiniz başka meyveler)
Yapılışı:
1)Önce fırını ısıtıyoruz.Yumurta aklarını mikserle,iyice köpürüp bembeyaz tepeler oluşuncaya kadar çırpıyoruz.Toz şeker ilave ederek bir müddet daha çırpıyoruz.Yumurta aklarının kıvamı,çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalıdır.
2)Elma sirkesi ve nişastayı da ekleyip bir spatula yardımıyla yumurta aklarının sönmemesine dikkat ederek,alttan üste havalandırarak karıştırıyoruz.Burada yavaş hareket ediyoruz aksi halde yumurta akları sönebilir.
3)Yağlı kağıt üzerine 20 cm. çapında bir daire çiziyoruz ve yumurta aklarını bu 20 cm.lik çemberin dışına taşırmadan yağlı kağıt üzerine aktarıyoruz.Spatula yardımıyla yumurta aklarının yan çeperlerini düzeltiyoruz ve orta kısmını hafifçe çukur bırakıyoruz.
5)Pişince,fırını kapatıp,kapağını hiç açmadan fırının içinde soğutuyoruz.Pavlova iyice soğuduktan sonra fırından çıkarıyoruz ve dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırarak servis tabağına alıyoruz.
6)Kremayı vanilya ve pudra şekeri ile iyice çırpıyoruz ve katı bir krema elde ediyoruz.(ben acele edip yeteri kadar çırpmayınca benim kremam biraz sıvı oldu ve aktı,bir dahaki sefere daha çok çırpacağım)
7)Fazla bastırmadan kremayı pavlovanın çukur kısmına aktarıyoruz.Üzerini meyvelerle arzu ettiğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder