Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » KURU KAYISILI BADEMLİ KARAMELLİ MUHALLEBİ

KURU KAYISILI BADEMLİ KARAMELLİ MUHALLEBİ

Written By Swt Bilişim on 4 Mart 2014 Salı | 14:37

Bu gün sizlere çok güzel bir muhallebi tarifim var.Görüntüsü de tadı gibi mükemmel.Bir de evde kalan kuru kayısıları değerlendirmek için iyi bir fırsat.Tarif 'Arnavut Ciğeri' nden.Teşekkürlerimi yolluyor ve tarife geçiyorum.



Malzemeler:

*1 litre süt
*3 Türk kahve fincanı un
*3 Türk kahve fincanı şeker
*1 yumurtanın sarısı
*1 paket vanilya
*50 gram tereyağı

Üzeri için:
*1 su bardağı şeker
*1/3 Türk kahve fincanı su
*10-15 adet kuru kayısı
*Badem

Süslemek için:
*File Antep fıstığı

Yapılışı:

1)Süt,un,şeker ve yumurta sarısını karıştırıp koyuca bir muhallebi pişiriyoruz.
2)Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya ve yağı ekliyoruz ve 5 dakika çırpıyoruz.
3)1 su bardağı şekeri,su ile karamelize edip,ıslatılmış,fazla suyu süzülmüş 25 cm çapındaki yuvarlak bir kaba döküyoruz.
4)Kayısıları 5 dakika haşlayıp ortadan ikiye bölüyoruz.Karamelin üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri diziyoruz.


5)Muhallebiyi üzerine döküyoruz.
             
                                                                                         
6)Soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 7-8 saat bekletiyoruz.Ters çevirip üzerini file çam fıstıkla süslüyoruz.

                                                                                Afiyet olsun:)



                                                                         

SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder