Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » TAVUKLU MANTARLI TART VE MİSAFİR SOFRASI - 6

TAVUKLU MANTARLI TART VE MİSAFİR SOFRASI - 6

Written By Swt Bilişim on 25 Şubat 2014 Salı | 15:39

Dün arkadaşlarımla gün toplantımız vardı.Araya yarıyıl tatili girince bir süre ara vermek zorunda kalmıştık.Birbirimizi çok özlemişiz.Çok keyifli zaman geçirdik.Hazıladıklarımı da çok beğendiler.Özellikle Sevgili arkadaşım Nursen'in tarifi olan tart çok sevildi.Buradan ,denediğim tüm tariflerinden çok memnun kaldığım arkadaşıma teşekkürlerimi gönderiyorum.Tartımız ve soframızdan bazı detaylar şöyle:



Soframızın genel görünümü:



Gül ve yaprak şeklinde katladığım peçeteler



Canım arkadaşım Ufuk'un blogunda gördüğüm salatayı cipsle süsleme fikri çok hoşuma gitmişti ve enginar salatasını cipsle ve mısırla süsleyerek ayçiçeği salata şeklinde sundum.(enginar salatası tarifini daha önce vermiştim)
Her misafir gelişinde yaptığım telaştan dolayı yaptıklarımın tümünün resmini çekemedim ama fikir olması açısından menüyü vermek istiyorum.

Tuzlular:
*Yufkalı milföylü börek
*Tavuklu mantarlı tart
*Enginar salatası
*Ispanaklı rulo salata
*Çıtır tuzlular

Tatlılar:
*Magnolia puding
*Çikolatalı macaron
*Küçük tartoletler

Gelelim çok beğenilen tavuklu mantarlı tartın tarifine:

Malzemeler:

1)500 gran tavuk göğsü
*300 gram mantar
*1 kase haşlanmış mısır
*3 su bardağı süt
*50 gram margarin
*3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber

Tart hamuru için:
*250 gram yumuşak margarin
*1 kahve fincanı süt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için:
* 1 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

1)Margarin,süt,şeker,kabartma tozu,tuz ve unu karıştırarak yoğuruyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
2)Bu arada tavukları bir kaç damla limon ve biraz tuz eklediğimiz suda haşlıyoruz.
3)50 gram margarin,süt ve unla beraber beşamel sos pişiriyoruz(ben 3 bardak süt ile 1 paket hazır beşamel sos ile hazırladım).İçine tuz ve kara biberi ekliyoruz.
4)Limonlu suda beklettiğimiz mantarları iyice yıkayarak doğruyoruz ve bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Sonra da bir kaşık sıvı yağ ekleyerek mısırla beraber soteliyoruz.
5)Haşladığımız ve ufak parçalara ayırdığımız tavukları,mantarları,mısırları ve beşamel sosu karıştırıyoruz.
6)Dinlenen hamuru biri diğerinden biraz büyük olacak şekilde ikiye ayırıyoruz.Küçük olanı kelepçeli kalıbın boyutunda (26 cm),büyük olanı da yaklaşık 30 cm çapında açıyoruz.
7)Büyük parçayı hafifçe yağladığımız kalıbın altına yerleştiriyoruz.Elimizle kenarlarını duvar olacak şekilde düzeltiyoruz.
8)İçine tavuklu beşamelli harcı yerleştiriyoruz.
9)Daha sonra küçük hamuru üzerine yerleştiriyoruz ve ek yerlerini elimizle yapıştırıyoruz.
10)1 çay kaşığı sıvı yağla yumurta sarısını çırpıyoruz ve tartın üzerine sürüyoruz.
11)170 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

                                                                    Afiyet olsun:)






SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder