Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE

Written By Swt Bilişim on 24 Ocak 2014 Cuma | 14:08

Bu gün sizlere atıştırmalık tuzlu bir kurabiye tarifi veriyorum.İçinde dereotu etrafında çörek otunun verdiği nefis tatla sizi memnun edecek.Şeklinin farklı olması da bir özelliği...Tarif 'Kevser'in Mutfağı'ndan.Buradan teşekkürlerimi yolluyorum.




 Malzemeler:

*2 adet yumurta
*250 gram tereyağı ya da margarin
*3 yemek kaşığı yoğurt
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 avuç kıyılmış dereotu
*Kenarları için bolca dereotu

Yapılışı:

1)5 su bardağı un,tuz ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp karıştırıyoruz.
2)Ortasını çukur şekilde açıp içine yoğurt,1 yumurta ve 1 yumurta akını ekliyoruz.(sarısı daha sonra kullanılmak üzere ayrılacak)
3)Eritip ılıtılmış tereyağını ya da margarini yavaş yavaş ekleyerek elimizle veya bir spatula yardımı ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.
4)Dereotunu da ilave edip karıştırıyoruz.
5)Kalan 1 bardak unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlıyoruz.(gerekirse un ilave edebilirsiniz,hamur ele yapışmayacak)
6)Hamuru ikiye bölüyoruz.Parçaların birini düz bir zemine alıp 5 cm çapında silindir olacak şekilde yuvarlıyoruz.
7)Her yerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp,çörek otu serptiğimiz bir tepsinin içinde yuvarlıyoruz ve her tarafına çörek otunun bulaşmasını sağlıyoruz.
8)Silindirden 1 cm lik dilimler kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
9)Diğer silindiri de aynı şekilde hazırlıyoruz.
10)200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                            Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder