Malzemeler:
*3 yumurta
*75 gram toz şeker
*25 gram nişasta (1 tepeleme yemek kaşığı)
*25 gram un (1 tepeleme yemek kaşığı)
*100 gram ince çekilmiş badem
Süslemek için:
*150 gram pudra şekeri
*200 gram beyaz çikolata
*150 gram çekilmiş antep fıstığı
*Yarım limonun suyu
Kalıplar için:
*Yağlı kağıt
*9-10 adet kağıt raptiyesi
Yapılışı:
1)İlk önce kalıpları hazırlıyoruz.Yağlı fırın kağıdından 15 santimetre çapında yuvarlaklar kesiyoruz.(9-10 tane,ben fincan tabağından ölçerek yaptım)
2)Kesilen dairenin bir tarafından ortasına kadar kesiyoruz.
3)Kesik iki ucu tutarak huni şeklinde katlıyoruz ve kağıt raptiyesi ile tutturuyoruz.(ben toplu iğne kullandım)
4)Elde ettiğimiz hunileri fincanlara yerleştiriyoruz.
5)Keki hazırlamaya başlıyoruz.Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile çırpıyoruz.Yavaş yavaş şekeri ilave ederek kar haline getiriyoruz.
6)Unu ,nişastayı ve bademi harmanlayarak ,yumurta sarıları ile birlikte yumurta akına dikkatlice ekliyoruz.Bu aşamada tahta kaşık ile tek yöne doğru karıştırıyoruz.(mikser kullanmıyoruz)
7)Hamuru hazırladığımız kalıplara üstten bir parmak kalacak şekilde boşaltıyoruz.
8)180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(fincanlara bir şey olmuyor endişelenmeyin)
9)Pişen kekleri kağıtlarından dikkatlice çıkarıyoruz.Beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Fırça yardımıyla keklerin üzerine sürüyoruz ve ardından antep fıstığına buluyoruz.
10)Pudra şekerini yarım limonun suyu ile karıştırıyoruz ve bu glazürü çam ağaçlarının tepesine kaşık yardımı ile döküyoruz.(ben glazür yapmadım erimiş beyaz çikolatadan döktüm)
11)Servis yaparken kar efekti için pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder