Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor
Home » , , » FINDIKLI VE KURU KAYISILI BİSKOTTİ

FINDIKLI VE KURU KAYISILI BİSKOTTİ

Written By Swt Bilişim on 15 Kasım 2013 Cuma | 15:04

Biskotti İtalyanlara ait bir bisküvi çeşidi.İki kez pişirildiği için hem uzun süre dayanıyor hem de kendine özgü şekli ve kıvamı oluyor.Bir kez biskotti yaptıktan sonra onlarca çeşidini yapmak mümkün.Fındıklısı,fıstıklısı,cevizlisi,meyvelisi,çikolatalısı...Ben fındıklı ve kuru kayısılı yaptım ama en kısa zamanda bir sürü çeşidini yapıp yayınlayacağım.




Malzemeler:

*2 yumurta (birinin akı üzerine sürmek için ayrılacak)
*100 gram tereyağı
*2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
*3/4 su bardağı toz şeker
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Bir tutam tuz
*Yarım çay kaşığı tarçın
*1 su bardağı kalın dövülmüş fındık
*10 adet kuru kayısı (minik doğranmış)

Yapılışı:

1)Tereyağını ılıtıp eritiyoruz.
2)1 yumurta ve bir yumurta sarısı,ılık tereyağı ve şekeri ezerek karıştırıyoruz.
3)Un,kabartma tozu,vanilya,tarçın ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
4)En son fındık ve kuru kayısıyı da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğuruyoruz.
5)Büyük fırın tepsisinin boyunda fazla kalın olmayan bir dikdörtgen şekli verip üzerine yumurta akını sürüyoruz.
6)Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35 dakika pişiriyoruz.
7)Fırından çıkarıp 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz.Bu aşamada kesme işlemini yavaş yavaş ve keskin bir bıçakla yapıyoruz.Aksi halde hamur dağılabilir.


8)Dilimleri tepsiye yanlamasına dizip ,170 dereceye düşürdüğümüz fırında 15-20 dakika kadar daha pişiriyoruz.

                                                                      Afiyet olsun:)


SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder