Mutfağınızda
Yüzlerce Yemek Tarifi
Sİzi Bekliyor

MEKİK KEK

Written By Swt Bilişim on 25 Ekim 2013 Cuma | 13:24

Kendisi minicik ,lezzeti bir o kadar görkemli,yemeye doyamadığım bir lezzettir.En önemli özelliği de  ,az pişmiş ve pamuk kadar yumuşacık olmalarıdır.Pastanelerde satılanların lezzetini yakalayamayacağım diye de bu güne kadar hiç denememiştim.Uzman tv de aşağıda verdiğim tarifi görünce ne olursa olsun denemeye karar verdim.Gerçekten de o lezzeti yakaladığımı düşünüyorum.Mekik kalıplarınız yoksa muffin kalıplarında da yapabilirsiniz ama isimlerini şekillerinden alığı için ,bana göre mekik kalıplarla daha şık oluyor.




Malzemeler:

Ben aşağıda verdiğim miktarları üçe bölerek kullandım.(örneğin,tarifte 9 yumurta beyazı vardı ben 3 yumurta beyazı kullandım)Benim kullandığım miktarlarla 16-17 mekik çıktı.Ben orjinal tarifteki miktarları verdim.Siz nasıl isterseniz o miktarlarda kullanın.

*9 yumurta beyazı
*300 gram tereyağı
*2 su bardağı(225 gram) toz fındık(toz badem de kullanabilirsiniz)
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1,5 su bardağı toz şeker
*Arzuya göre yeterli sayıda,çekirdekleri çıkarılmış vişne
*Süslemek için eritilmiş çikolata

Yapılışı:

1)Tereyağını eritip yakmadan kaynatıyoruz.(kaynaması önemli)
2)Tereyağı sıcakken şekeri ekleyip beraber çırpıyoruz.
3)Yumurta beyazlarını ekleyip hızlıca çırpmaya devam ediyoruz.Bu sırada toz fındık ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
4)Karışıma unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ve cıvık bir hamur elde ediyoruz.
5)Hamuru mekik kalıplara koyuyoruz ve birer vişne batırıyoruz.
6)160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.(çok pişirmeyin özellikleri az pişmiş olmaları)
7)Fırından çıkıp biraz soğuyunca arzuya göre üzerlerini erimiş çikolata ile süslüyoruz.

                                                                    Afiyet olsun:)



SHARE

About Swt Bilişim

0 yorum :

Yorum Gönder