Malzemeler:
Ben aşağıda verdiğim miktarları üçe bölerek kullandım.(örneğin,tarifte 9 yumurta beyazı vardı ben 3 yumurta beyazı kullandım)Benim kullandığım miktarlarla 16-17 mekik çıktı.Ben orjinal tarifteki miktarları verdim.Siz nasıl isterseniz o miktarlarda kullanın.
*9 yumurta beyazı
*300 gram tereyağı
*2 su bardağı(225 gram) toz fındık(toz badem de kullanabilirsiniz)
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1,5 su bardağı toz şeker
*Arzuya göre yeterli sayıda,çekirdekleri çıkarılmış vişne
*Süslemek için eritilmiş çikolata
Yapılışı:
1)Tereyağını eritip yakmadan kaynatıyoruz.(kaynaması önemli)
2)Tereyağı sıcakken şekeri ekleyip beraber çırpıyoruz.
3)Yumurta beyazlarını ekleyip hızlıca çırpmaya devam ediyoruz.Bu sırada toz fındık ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
4)Karışıma unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ve cıvık bir hamur elde ediyoruz.
5)Hamuru mekik kalıplara koyuyoruz ve birer vişne batırıyoruz.
6)160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.(çok pişirmeyin özellikleri az pişmiş olmaları)
7)Fırından çıkıp biraz soğuyunca arzuya göre üzerlerini erimiş çikolata ile süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
0 yorum :
Yorum Gönder